tisdag 9 oktober 2018

Oscar Properties i nya blåsväder

Oscar Properties är återigen i hetluften. Kunder vill dra sig ur pga prisfallet och hävdar försenad inflyttning som skäl till att bryta kontraktet. Oscar Properties hävdar att kontrakten gäller trots förseningen. Nu har några kunder gått till Kronofogden för att få tillbaka handpenningen.
Jag anar att sista ordet inte är sagt och att det blir Tingsrätten som får avgöra vem som får rätt.

Förra året skrev jag om att Oscar Properties varit långsamma med att informera om att bolagets styrelseordförande anhållits misstänkt för insiderbrott. Ordföranden släpptes senare och fallet lades ner. Förra månaden kom dock påföljden för informationsmissen: 410 000 kr i sanktionsavgift från börsen.

Dessutom sålde VD Oscar Engelbert preferensaktier för 70 miljoner förra månaden.

I ett försök att tvätta bort skandalstämpeln har bolaget dels sänkt priserna och bjuder på avgiften, dels går de ut med en stor annons där de pratar om bolagets vision. Frågan är om det räcker för att rentvå bolagets namn?

Jag äger några Oscar Properties stamaktier och en del Oscar Properties Preferensaktie. Jag ägde förut fler stamaktier men sålde av de flesta till förmån för JM i slutet av sommaren. Jag räknar med att Oscar Properties nisch kommer vara fortsatt svag i minst ett år till pga den stora andelen spekulationsköp i de lägenheter som färdigställs i år och nästa år. JM verkar även utanför Stockholm och där har andelen spekulationsköp varit lägre. Jag tror därför JM klarar sig bättre även om de också naturligtvis drabbas hårt av nedgången i nyproduktionen av bostäder.

1 kommentar:

  1. Jag var positiv till Oscar Properties lite för länge men sålde av för ett litet tag sen. Jag gillar deras byggnader, men vill inte låta känslorna styra för mycket och tror att jag kan få bättre avkastning på annat håll. Om bostadsmarknaden stabiliserar sig tror jag att de kan börja gå bra, men det är så många osäkerheter med räntor och konjunktur så jag är lite försiktig.
    /M

    SvaraRadera