måndag 8 april 2024

Utdelningsprognos 2024

Vi är nu mitt i utdelningssäsongen. Den senaste tiden har varit oerhört utdelningsintensiv och på bara tre veckor mellan 18 mars och 4 april trillade det in inte mindre än 21 utdelningar om totalt 219 028 kr i min KF. 

Utdelning per år

Det har skett stora förändringar i hur mycket olika bolag delar ut. Bolag med stora lån har sänkt eller slopat utdelningen medan storbankerna har höjt den kraftigt.

Som man kan se av diagrammet ovan har jag hittills fått 230 479 kr och förväntas hösta in ytterligare 128 044 kr i år. Och det bara från de utdelningar som finns upplagda hos Avanza. För att en utdelning ska dyka upp som kommande måste det finnas både datum och belopp. Flera bolag kommer att ge mer utdelning i år men datum eller belopp saknas. 

För mig blir det ca 300 000 kr till med nuvarande portföljsammansättning om bolagen inte sänker. Totalt ca 660 000 kr. Dessutom finns möjlighet till extrautdelningar från PetroTal. 

I slutändan är det totalavkastningen som räknas, men för mig funkar det bra att investera i bolag med starka kassaflöden, vilket ofta innebär utdelande bolag. Eftersom jag lever på mina besparingar så är mitt nettosparande negativt, och det känns skönt att inte behöva sälja aktier för att få pengar till mat och hyra.

Får du mer utdelningar i år än förra året?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar