tisdag 15 maj 2018

(God)trogna kunder

Jag fick räkningen för hemförsäkringen och tyckte att den blivit väl dyr. Det var 10 år sedan jag kollade runt senast och då slutade det med att jag behöll Länsförsäkringar då de trots en höjning hade det bästa erbjudandet. Priset har tickat upp sedan dess och nu tänkte jag att det kunde vara dags igen.

Jag har en vanlig hemförsäkring med bostadsrättstillägg som enda tillval.

Nuvarande försäkring: 

2100 Länsförsäkringar

Kollade vad jag skulle få om jag tecknade en ny försäkring via nätet:
1700 Folksam
1800 Länsförsäkringar (Ja, samma bolag)
1200 IF (inkl rabatt via facket)

Jag kontaktade Länsförsäkringar, berättade vilka erbjudanden jag fått och sade upp min nuvarande försäkring. Som svar fick jag ett nytt erbjudande, nu på 1900 kr, dvs fortfarande HÖGRE ÄN OM JAG TECKNAT EN NY FÖRSÄKRING HOS DEM. Tråkigt att de inte värnar mer om sina trogna kunder. Bye bye Länsförsäkringar!

Välkommen tillbaka som leverantör av min hemförsäkring säger jag till IF. Måste vara nästan 20 år sedan sist!

Trist att trogna kunder får sämre villkor än nya kunder. Samma fenomen gäller bolån. Aktiva kunder får rabatter medan trogna kunder betalar bankens högsta räntor. Eller löner. I många yrken är det så att nyexaminerade får högre löner än kollegor som jobbat på samma arbetsplats ett eller två år.

Hur ofta jämför du priset på försäkringar och lån och hur stor är den största besparing du gjort genom att byta leverantör?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar